گزارش همایش


گزارش همایش ملی نظریه های روابط بین الملل وسیاست خارجی کشورهای خاورمیانه

   این همایش به همت انجمن علمی دانشجویی روابط بین الملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی در 18 آذراز ساعت 9الی 17در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.

 در ابتدا دکتر سید جلال دهقانی فیروزآبادی رییس همایش از انجمن علمی دانشجویی روابط بین الملل، به عنوان برگزارکننده این همایش، تشکر کردند و گفت اعضای انجمن علمی این همایش را خیلی بیشتر از انتظار ما و در سطح عالی برگزار کردند، وی بیان کرد: برگزاری این همایش از طرف انجمن علمی نوید بخش حرکت های تازه در دانشگاه با حمایت ریاست دانشگاه است. مهم ترین کارکرد دانشگاه تولید علم است و آموزش و پژوهش اولویت، هدف و رسالت دانشگاه است که یکی از سازوکارهایی که می توان علم را تولید کرد برگزاری چنین همایش هایی از طرف انجمن های علمی است. به خصوص اینکه حرکتی خود جوش است و این قابل تقدیر است. در ادامه ایشان افزودند:3 نکته در برگزاری این همایش وجود دارد: اول اینکه توسط انجمن علمی دانشجویی دانشکده برگزار شده با هدایت اساتید ارجمند که در دانشکده ما بی سابقه بوده است و تشویق اساتید را می طلبد به خصوص همه دلخوشی اساتید این است که دانشجویانی تربیت کنند که واقعا علاقه مند به حوزه علمی و مطالعاتی خودشان باشند. دوم موضوع خود همایش است که چارچوبه نظریه برای شناخت روابط بین الملل ضروری است. سوم منطقه خاورمیانه محیطی امنیتی برای کشور ما محسوب می شود و شناخت این منطقه به عنوان منطقه عملیاتی سیاست خارجی ما بسیار مهم است. یکی از تلقی هایی که امروز از علم بومی می شود این است که بتواند مشکلات کشور را حل کند. بنابراین موضوع همایش بسیارکاربردی است که این دو را به هم پیوند زده است..

سخنران ویژه همایش دکتر حسین سلیمی ریاست محترم دانشگاه و عضو هیئت علمی گروه روابط بین الملل بودند. در ابتدا ایشان از دانشجویان و اساتیدی که با وجود مشکلات و دشواری ها و کاستی ها زمینه را برای برگزاری این همایش به خوبی فراهم کردند سپاسگزاری کردند. وی افزود: انجمن علمی روابط بین الملل الگوی جدیدی از انجمن های علمی را در دانشگاه پایه گذاری می کند. این مدل از همایش ها که به همت انجمن های علمی دانشجویی برگزار می شود می تواند مدلی باشد که نیازهای جامعه دانشجویی را با توانایی­های نهفته در عرصه علمی کشور و در نزد اساتید برجسته ای که در کشور داریم کاملاً پیوند دهد. حدوداً 10 سال قبل در دانشکده تمامی برنامه ها مانند: میزگردها، سمینارها، سخنرانی های روتین را انجمن های علمی انجام می دادند که برگزاری این برنامه ها باعث شد اغلب آن دوستان به سبب تجربه ای که کسب کردند و با جامعه علمی ارتباط گرفتند ، در امور تخصصی خود مشغول به کار شوند. همچنین رونق این گونه همایش ها باعث می شود اساتید نیازها را بسنجند و بعد در این زمینه وارد شوند. بنابراین پیوندی که بین نیازهای جامعه دانشجویی و دانش اساتید می تواند برقرار کند حلقه مفقوده بسیاری از همایش های ما در دانشگاه ها و جامعه علمی کشور است. ایشان حمایت خود را از سازماندهی بیشتر فعالیت ها به سمت انجمن های علمی و تشکل های دانشجویی اعلام نمودند.

در پایان ایشان افزودند: برگزاری این قبیل همایش ها روشن می­کند که چگونه نظریات متفاوت، بر فهم ما از پدیده های خاورمیانه تأثیرمی گذارد.

پنل اول با عنوان نظریات روابط بین الملل و سیاست خارجی کشورهای خاورمیانه با حضور دکتر قاسم افتخاری، دکتر دهقانی فیروزآبادی، دکتر باقری دولت آبادی و فریبا محمودخانی برگزار شد.

پنل دوم با عنوان سیاست خارجی آمریکا در قبال خاورمیانه نیز با حضور دکتر اله کرم، دکتر گوهری مقدم، دکتر جمشیدی و بهرام محمودی برگزار شد.

پنل سوم با عنوان تحولات منطقه و سیاست خارجی کشورهای خاورمیانه با همراهی دکتر مصلح زاده، دکتر آدمی و پروانه واحدی، دکتر رومینا بود.

در ابتدای پنل چهارم دکتر علیرضا کوهکن، دبیر علمی همایش نیز از برگزارکنندگان این همایش با تلاش های انجمن علمی تشکر نمود. این پنل با عنوان سیاست خارجی ایران و تحولات منطقه با سخنرانی دکتر کوهکن (دبیر علمی همایش)، دکتر صالحی، دکتر فلاحت پیشه و دکتر کوشکی و سید محمود حسینی برگزار شد.

در پنل آخر نیز با عنوان دیپلماسی و سیاست جدید در خاورمیانه دکتر دهشیری، دکتر میرکوشش، دکتر قربانی و ابوالحسن صفی نژاد و خانم نزاکتی سخنرانی کردند.

در پایان نیز از اساتید و دانشجویان برگزیده و کادر اجرایی همایش تقدیر و تشکر به عمل آمد.

جهت مشاهده عکس های همایش به سایت دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی مراجعه نمایید.

 

گزارش سمینار منابع فکری و ارزشی تحولات خاورمیانه

           سمینار منابع فکری و ارزشی تحولات خاورمیانه و

         جایگاه قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای

سمینار منابع فکری و ارزشی تحولات خاورمیانه و جایگاه قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای توسط انجمن علمی دانشجویی روابط بین الملل در تاریخ 7 آبان ماه در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی  برگزار شد.

در ابتدا دکتر علی آدمی، استاد مشاور انجمن علمی روابط بین الملل، فرمودند: مهمترين هدف انجمن هاي علمي دانشجويان، جامعه پذيري است. يعني بدنبال جامعه پذيركردن مفاهيم علمي در اجتماع هستيم و اميدواريم با تشكيل اين انجمن ها، شور و نشاط در جامعه دانشگاهي ايجاد شود.

وي در خصوص برگزاري سمينار مذکور توسط انجمن علمي دانشجويي روابط بين الملل گفت: اين سمينار از اين جهت اهميت دارد كه نخستين جلسه و برنامه اي است كه توسط انجمن علمي دانشجويي روابط بین الملل در كشور برگزار مي شود.
در پانل اول «حميد احمدي» پژوهشگر ارشد پژوهشكده مطالعات استراتژيك خاورميانه و هیئت علمی دانشگاه تهران با يادآوري روند تحولات فكري خاورميانه و تقابل سكولاريزم و اسلام گرايي در اين منطقه، گفت: پس از جنگ جهاني دوم و با شروع و پايان جنگ سرد، سكولارهاي غرب گرا با اسلام گراها به تقابل پرداختند كه برنده اين تقابل سكولارها بودند، اما در لايحه هاي زيرين جامعه، تفكرات ديني رشد كرد.

احمدي افزود: اما امروز بازگشتي به صد سال قبل داريم، زيرا تقابل فكري گسترده اي بين جريان سكولار و اسلام گرا ديده مي شود و اين موضوع را مي توان به روشني در مصر مشاهده كرد.

«عبدالامير نبوي» ديگر پژوهشگر سياسي به تبيين تحولات فكري اخوان المسلمين در مصر پرداخت و افزود: حدود سه ماه گذشته با برگزاري راهپيمايي بزرگي توسط سكولارها و ايجاد جنبش تمرد در مصر، دولت اخواني سرنگون شد.  

وي با تاكيد بر شكست اخوان المسلمين در مصر ادامه داد: واكنش اين گروه نسبت به تحولات صورت گرفته نوعي بهت و حيرت را بدنبال داشت، زيرا اخوان المسلمين انتظار داشت كه بازيگران خارجي از دولت قانوني مصر حمايت كنند، اما اينگونه نشد.

در پانل دوم، ابتدا «محمود شوری» پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بررسی نقش روسیه در تاثیرگذاری بر تحولات شکل گرفته در خاورمیانه گفت: روسیه بر این باور است که در تحولات اخیر آینده در دست اسلام‌گرایان خواهد بود؛ به همین دلیل تلاش می‌کند که روابط خود را با کشورهای اسلامی گسترش دهد و خود را در کنار اسلام‌گرایان نشان دهد.

وی افزود: در واقع یکی از دلایل افزایش نقش‌آفرینی‌های روسیه در منطقه: خاورمیانه جلوگیری از نفوذ جریان‌های اسلام‌گرای افراطی در داخل کشور است.

در ادامه سید اسد ا... اطهری، استاد دانشگاه در مورد نقش ترکیه گفت: اگر ترکیه بتواند به مسیر سیاست تنش‌ صفر خود در منطقه باز گردد در تحولات اخیر می‌تواند بیش‌تر برنده باشد.

وی افزود: پس از اقدامات ترکیه در سوریه، از نقش هژمونی و الگویی ترکیه در میان کشورهای منطقه به خصوص کشورهای عربی کاسته شده است.

سخنران پایانی سمینار، دکتر حسین دهشیار، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد آمریکا و تحولات شکل گرفته در خاورمیانه ابراز داشت: در مقایسه با گذشته در هیچ زمانی تحکم اثرگذاری و نفوذ آمریکا در خاورمیانه تا بدین حد بالا نبوده است.  

وی در ادامه خاطر نشان کرد: اکنون کشورهای منطقه و مردم آن در دوران حقارت و ذلت به سر می‌برند. زیرا غرب در حال حاضر بیش‌ترین نفوذ‌، تحکم و اثرگذاری در مقایسه با گذشته را بر منطقه خاورمیانه دارد.

دهشیار با اشاره به مناقشات و درگیری‌های موجود در خاورمیانه گفت: اکنون شرایط به گونه‌ای است که در کشورهای اسلامی هم‌دیگر را می‌کشند و مردم منطقه توسط خود آن‌ها کشته شده و تصاویر آن در رسانه‌های غربی منتشر می‌شود و کشورهای عربی با همه امکانات و ثروت تنها نظاره‌گر این موضوع هستند.

در پایان نیز از طرف انجمن علمی دانشجویی روابط بین الملل از اساتید مدعو تجلیل شد.

 

تشکر و سپاس ...

باسمه تعالی

با سلام ....

از همه اساتید - دانشجویان و دوستانی که در برگزاری این همایش ما را یاری فرمودند

کمال سپاس را داریم. امیدواریم کم و کاستی های ما را ببخشید.

با تشکر و سپاس فراوان

 

دبیرخانه همایش نظریه های روابط بین الملل و

 سیاست خارجی کشورهای خاورمیانه در هزاره سوم

شماره حساب ...

 

با سلام.

 

شماره حساب جهت دوستانی که در بخش پوستر پذیرفته شده اند:

 

مبلغ ۲۰۰۰۰ تومان به حساب: حسین نوروزی امیری به

 شماره 3793037464 بانک تجارت

زمان همایش

باسمه تعالی

با سلام

به اطلاع دوستانی که درمورد زمان و مکان همایش سؤال فرمودند

می رساند که همایش در روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه از ساعت ۸:۳۰ - ۱۸

در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی

واقع در دهکده المپیک، بزرگراه شهید همت، تقاطع شهید خرازی

برگزار می گردد.

 

با تشکر

دبیرخانه همایش نظریه های روابط بین الملل و سیاست خارجی کشورهای خاورمیانه

در هزاره سوم

اطلاعیه شماره یازدهم, ثبت نام همایش

دبیرخانه همایش نظریه­های روابط بین­الملل و سیاست خارجی

کشورهای خاورمیانه در هزاره سوم به اطلاع می­رساند:

افرادی که تمایل به حضور در همایش دارند، باید تا تاریخ 1۷ آذر  به آدرس

irtme.atu@gmail.com مراجعه و ثبت نام نمایند.

اطلاعات مورد نیاز جهت ثبت نام در همایش:

1- درج نام و نام خانوادگی، شماره تماس، رشته تحصیلی و

نام دانشگاه محل تحصیل.

2- لطفاً جهت سهولت در هماهنگی ناهار و پذیرایی ساعات حضور خود

در همایش را مشخص کنید. (به عنوان مثال: از ساعت 15-9 )  

3- هزینه پذیرایی حاضران به شرح زیر می باشد:

ــ ناهار و پکیج همایش برای تمام دانشجویانی خارج از

دانشگاه علامه طباطبائی که چکیده و مقاله ارسال کرده اند رایگان می باشد؛

- هزینه ثبتنام برای دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی رایگان می باشد ولی ناهار را باید با کارت غذای خودشان رزرو نمایند؛

ــ هزینه ناهار و پکیج برای دانشجویانی که چکیده یا مقاله ارسال نکرده اند،

5000 تومان و برای غیر دانشجویان 10000 تومان می باشد که باید

به حساب حسین نوروزی امیری به شماره 3793037464 بانک تجارت

 واریز و رسید آن، روز همایش به پذیرش تحویل داده شود؛

ــ درصورتی که برای حضور در همایش ایمیلی از جانب شما دریافت نشود،

ناهار و پکیج همایش برنامه ریزی نخواهد شد؛

ــ خواهشمند است جهت سهولت در برنامه­ریزی و هماهنگی

توسط کادر اجرایی، حضور خود را تا تاریخ ۱۶/۹/۹۲ اطلاع رسانی نمایید.

 

  با تشکر

 روابط عمومی همایش

شماره تماس: 09382556458

اطلاعیه شماره ده ...

 

باسمه تعالی

به اطلاع کلیه شرکت کنندگان می رسانیم که مهلت ارسال مقالات تا ساعت ۱۶

شنبه ۲ آذرماه تمدید گشت.

مقالاتی که روز یکشنبه ارسال شود قابل دریافت نخواهد بود.

 

 

با تشکر

دبیرخانه همایش نظریه های روابط بین الملل و سیاست خارجی کشورهای خاورمیانه در هزاره سوم

اطلاعیه شماره نه ...

 

باسمه تعالی

 

به اطلاع کلیه شرکت کنندگان در همایش می رسانیم که:

۱. دوستانی که ایمیل عدم تایید یا تایید مشروط دریافت نکرده اند چکیده

 شان پذیرفته شده است و می توانند مقالات خود را تا ساعت ۲۴ روز

 جمعه اول آذرماه ارسال نمایند.

۲. از هر استاد و دانشجویی فقط یک مقاله پذیرفته خواهد شد.

 

 

با تشکر

دبیرخانه همایش نظریه های روابط بین الملل وسیاست خارجی کشورهای

 خاورمیانه در هزاره سوم


 

اطلاعیه شماره هشت ...

باسمه تعالی

 

 

به اطلاع کلیه دوستان می رسانیم در صورت عدم  پاسخگویی دبیرخانه

می توانید با این شماره تماس بگیرید:

 

 

۰۹۳۸۲۵۵۶۴۵۸

 

روابط عمومی همایش

سمیرا قناعتیان

 

 

 

با تشکر

دبیرخانه همایش نظریه های روابط بین الملل وسیاست خارجی کشورهای

 خاورمیانه در هزاره سوم

اطلاعیه شماره هفت ...

باسمه تعالی

 

‌دوستان گرامی فعلا طبق نظر مسئولین امکان تمدید مهلت ارسال آثار

وجود ندارد. زیرا زمان داوری برای آثار و برگزاری همایش و ... نیز به تعویق

 می افتد که مقدور نیست.

در صورت لزوم مراتب به اطلاع خواهد رسید.

 

 

با تشکر

دبیرخانه همایش نظریه های روابط بین الملل وسیاست خارجی کشورهای

 خاورمیانه در هزاره سوم